Langs de Wild Coast

10 dagen autorondreis van Port Elizabeth naar Durban - de Wild Coast ontdekken(ID: 132635)

Over de reis

Ontdek de wilde kant van Zuid-Afrika. U verkent heerlijke landschappen, grandioze kusten en afgelegen dorpen. De provincie Oostkaap (voormalig Transkei) is nog grotendeels ongerept en weinig bereisd – wat lust voor avontuur kan voor deze regio zeker geen kwaad. U kunt kiezen uit standaard accommodaties (STD) of superior accommodaties (SUP).

In een oogopslag

  • 10 dagen autorondreis
  • van Port Elizabeth naar Durban
  • 2 categorieën: Standaard/Superior
Vanaf € 1.521 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Port Elizabeth ca. 10 km.

U haalt uw huurauto op aan de luchthaven en rijdt naar de stad. ’s Middags kunt u de stad op eigen initiatief verkennen. U kunt echter ook met uw eigen voertuig op safari gaan in het nabijgelegen Addo Elephant nationaal park.

Overnachting: Overnachting Paxton Hotel (STD) of Singa Lodge (SUP).

Dag 2: Port Elizabeth - Grahamstown (ontbijt) ca. 130 km.

De voormiddag brengt u door in het Addo Elephant NP. Ga op zoek naar olifanten, giraffen, zebra’s en ander wild. De universiteits- en kathedralenstad Grahamstown ligt in het hartje van Settler Country en dankt haar magie aan haar geschiedenis. Ze heeft de bijnaam ´Stad der Heiligen´ gekregen vanwege de uitstekende voorbeelden van Georgiaanse en Victoriaanse architectuur, musea en een 40-tal kerken.

Overnachting: Overnachting Colonel Graham Guest House (STD en SUP).

Dag 3: Grahamstown - Port Alfred (halfpension) ca. 70 km.

Overnachting: 2 overnachtingen Oceana Beach & Wildlife Resort (STD en SUP).

Dag 5: Port Alfred - Chintsa West (halfpension) ca. 170 km.

Overnachting: 2 overnachtingen Crawfords Beach Lodge (STD) of Prana Lodge (SUP plus 2x diner).

Dag 7: Chintsa West - Coffee Bay/Mbotyi (halfpension) ca. 260 resp. ca. 355 km.

Wij raden aan vandaag vroeg op stap te gaan omdat de wegen niet altijd in goede toestand zijn en u de straat niet alleen met voetgangers deelt, maar ook met geiten en runderen. Onderweg biedt het landschap uitstekende fotomogelijkheden.

Overnachting: 2 overnachtingen Ocean View Hotel (STD) of Mbotyi River Lodge (SUP).

Dag 8: Coffee Bay/Mbotyi (halfpension).

U heeft de hele dag tijd om van de wilde kust te genieten en uit te waaien. Er zijn talrijke mogelijkheden om dit gebied te voet te verkennen. Als u in Coffee Bay overnacht (Standaard variant) dan moet u zeker de ´Hole in the Wall´ rotsformatie bezoeken.

Dag 9: Coffee Bay/Mbotyi - Salt Rock/ Shaka´s Rock (ontbijt) ca. 545 resp. ca. 395 km.

U rijdt eerst landinwaarts, langs kleine dorpen. Weldra komt de kust echter weer in zicht. De wegen zijn in betere staat en het landschap is dichter bevolkt.

Overnachting: Overnachting Canelands (STD) of Sala Beach House (SUP).

Dag 10: Salt Rock/ Shaka´s Rock (ontbijt) ca. 30 km.

Het is een korte rit naar de luchthaven, dus kunt u ’s morgens nog met volle teugen genieten van Durban en omgeving. Breng een bezoek aan de Indische markt of het voetbalstadion.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

132635

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • accommodatie in de standaard of superior categorie volgens programma en vermelde maaltijden, Europcar huurauto cat. D voor 2 personen en cat. R voor 4 personen met Classic Plus verzekering (geen eigen risico, zie Europcar huurvoorwaarden) en gedetailleerde routebeschrijving.

Exclusief

  • vluchten, overige maaltijden, drankjes, fooien, entreegelden, tolgeld, excursies, brandstof en one way fee huurauto (ZAR 1.588).

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurauto en verblijven in 2 tweepersoonskamers. Sommige accommodaties hebben tijdens bepaalde periodes een minimumverblijf, of rekenen toeslagen aan voor Kerst, Pasen en Nieuwjaar. Meer informatie op aanvraag.