Malariavrij Zuid-Afrika

9 dagen autorondreis van/naar Johannesburg met Madikwe, Welgevonden en Sun City(ID: 16287)

Over de reis

Neem afstand van de reeds bekende reisroutes in Zuid-Afrika. Ontdek de Big Five in het op 3 na grootste wildreservaat in Zuid-Afrika, aan de rand van de Kalahari in het Madikwe Game Reserve. Geniet van Sun City Resort en de Waterberg regio. Bijzonder geschikt voor gezinnen omdat dit gebied malariavrij is.

In een oogopslag

  • 9 dagen autorondreis
  • van/naar Johannesburg
  • malariavrij en geschikt voor kinderen
Vanaf € 1.439 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg - Pretoria ca. 50 km.

Na aankomst in Johannesburg haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Pretoria. Ontspan in de namiddag aan het zwembad of ga op verkenning in de stad. De Union Buildings kunt u te voet bereiken en in de parken kunt u uitstekend picknicken.

Overnachting: Overnachting Court Classique Suite Hotel.

Dag 2: Pretoria - Sun City (ontbijt) ca. 160 km.

Sun City en haar omgeving biedt voor de hele familie amusement. Hier zult u zich geen moment vervelen! U kunt bijv. de dag doorbrengen in de Valley of the Waves, een van de grootste en beste waterparken van Zuid-Afrika. Ook kunt u pony rijden, een tocht maken in een luchtballon, of varen met een boot. Keuze genoeg.

Overnachting: 2 overnachtingen Cabanas Hotel.

Dag 3: Sun City (ontbijt).

Pilanesberg nationaal park ligt in de buurt. Hier kunt u optioneel op safari gaan. Of brengt u de dag liever relaxed door met het gezin?

Dag 4: Sun City - Madikwe GR (halfpension) ca. 160 km.

Madikwe is het op 3 na grootste wildreservaat van Zuid-Afrika. Het ligt aan de rand van de Kalahari en biedt een thuis aan een uiterst rijke dierenwereld. Naast het eco-huis, waar de plaatselijke fauna en flora kindgericht voorgesteld worden, biedt de lodge ook vele ontspanningsmogelijkheden voor kinderen: wandelingen door de bush, kindersafari’s, keversafari’s, een bezoek aan de lodge keuken, sterren kijken, etc.

Overnachting: 3 overnachtingen Madikwe Safari Lodge.

Dag 5: Madikwe GR (volpension).

Geniet van de afwisselende safaritochten in een open terreinwagen onder leiding van een ervaren ranger en leer heel wat bij over de verschillende diersoorten. Kinderen onder de 6 jaar mogen enkel aan familie- en kinderactiviteiten deelnemen.

Dag 6: Madikwe GR (volpension).

U geniet opnieuw van een ontspannende dag in de bush. Misschien ligt vandaag de focus op de ontdekking van wilde honden. Deze dieren zijn heel zeldzaam, maar Madikwe is ervoor bekend.

Dag 7: Madikwe GR - Mabula GR (halfpension) ca. 230 km.

Na een laatste safari-activiteit trekt u richting noorden, naar het volgende privéreservaat. In de namiddag vindt de eerste safaritocht in het wildreservaat plaats. De lodge ligt op een hoogte en biedt een prachtig uitzicht op het reservaat.

Overnachting: 2 overnachtingen Safari Plains.

Dag 8: Mabula GR (volpension).

Geniet van 2 safari’s in een open terreinwagen onder leiding van een ervaren ranger. Het privéreservaat is de thuisbasis van de Big Five, wat voor spectaculaire dierenobservaties zorgt!

Dag 9: Mabula GR - Johannesburg (ontbijt) ca. 200 km.

Met een laatste safaririt in de vroege ochtend eindigt uw familievakantie. U rijdt terug naar Johannesburg en levert uw huurauto in op de luchthaven.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

16287

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen op basis van familiekamers, vermelde maaltijden, vermelde safari-activiteiten, Europcar huurauto cat. W met Classic Plus verzekering (zonder eigen risico, zie huurvoorwaarden pag. 27-31) en een uitgebreide routebeschrijving.

Exclusief

  • vluchten, brandstof, persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien, tolgeld, excursies, entreegelden, overige maaltijden en optionele activiteiten.

Opmerking

De reissom is gebaseerd op een bezetting met 2 volwassenen en 2 kinderen van 6-12 jaar.