Cape to Namibia Route per 4x4

16 dagen autorondreis van Kaapstad naar Windhoek(ID: 12605)

Over de reis

Een zeer populaire reis bij reizigers die Namibië en Zuid-Afrika al eens bezocht hebben. U maakt eenzame ritten door afgelegen regio’s en ziet veel landschappelijke attracties. De Cederbergen, Namaqualand met zijn schitterende bloemenpracht (in de bloeitijd rond augustus/september), en de rood glinsterende Namib woestijn – overal kunt u prachtige foto’s maken! Het ruige landschap van het Richtersveld NP en het zuiden van Namibië doen het hart van iedere 4x4 chauffeur sneller slaan, zelfs als u die voor het eerst bestuurt.

In een oogopslag

  • 18 dagen autorondreis per 4x4
  • van Kaapstad naar Windhoek
  • combineer 2 prachtige landen: Namibië & Zuid-Afrika
Vanaf € 2.665 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kaapstad – Paternoster ca. 160 km.

Ophaling van uw 4x4 voertuig. U rijdt van Kaapstad langs de kust door het West Coast NP naar Langebaan.

Overnachting: 2 overnachtingen Strandloper Ocean Boutique Hotel.

Dag 2: Paternoster (ontbijt).

Kom ontspannen aan in Zuid-Afrika, wandel langs het strand en geniet van de verse vis en zeevruchten.

Dag 3: Paternoster - Clanwilliam (halfpension), ca. 180 km.

U verlaat de kust en rijdt de Cederberg in. Hier vindt u interessante rotsformaties en vele San rotstekeningen in een woestijnachtige omgeving.

Overnachting: 2 overnachtingen Simbavati Cederberg Ridge Lodge.

Dag 4: Clanwilliam (halfpension).

De lodge biedt een groot aantal optionele activiteiten en excursies: een bezoek aan de rooibos boerderij of de rotstekeningen, mountainbiken, wandelen, boottochten of een boerderij tour.

Dag 5: Clanwilliam – Springbok (ontbijt) ca. 340 km.

Wij raden u aan om vroeg te vertrekken voor uw reis door Namaqualand. In het hart van de omgeving biedt het plattelandsstadje Springbok veel wandelmogelijkheden. Het stadje is in de bloeitijd betoverend mooi.

Overnachting: 2 overnachtingen Daisy Country Lodge.

Dag 6: Springbok (ontbijt).

Vandaag kunt u de omgeving van Springbok verkennen langs een van de talrijke wandelroutes. Eventueel kunt u ook een excursie maken naar een diamantmijn (min. 1 week vooraf reserveren).

Dag 7: Springbok – Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier NP (ontbijt) ca. 320 km.

Het Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier NP bereikt u via Steinkopf en Alexander Bay, maar er is ook een alternatieve route. In dit nationale park ziet u inheemse vetplanten, die in dit droge klimaat met veel zonneschijn goed gedijen. Misschien ziet u vandaag zelfs bergzebra’s!

Overnachting: 2 overnachtingen Sendelingsdrift restcamp.

Dag 8: Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier NP.

Vrije dag om te genieten van de rust en het ruige landschap. Er zijn vele uitdagende 4x4 routes uitgezet.

Dag 9: Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier NP – Fish River Canyon ca. 370 km.

Verder via de grenspost Sendelingsdrift naar Namibië. U rijdt langs de noordoever van de Gariep rivier. Onderweg ziet u vetplanten, zoals aloë’s. Op weg naar Noordoewer kunt u in dit woestijnlandschap zelfs lokale wijnbouw aantreffen. In Namibië rijdt u verder naar Fish River Canyon. Een bezoek aan het uitzichtpunt is beslist de moeite waard!

Overnachting: Overnachting Cañon Roadhouse.

Dag 10: Fish River Canyon – Lüderitz (ontbijt) ca. 390 km.

Vandaag rijdt u westwaarts via Aus en door de uitgestrekte vlakten van de zuidelijke Namib naar Lüderitz aan de kust. Omvangrijke duinen, die soms zelfs de banen proberen terug te veroveren, kondigen de nabijheid van de stad aan.

Overnachting: 2 overnachtingen Nest Hotel.

Dag 11: Lüderitz (ontbijt).

Maak een excursie – of beter gezegd: een reis naar het verleden – naar Kolmanskop, het voormalige diamantenbolwerk van Namibië. Het lijkt alsof de tijd hier stil is blijven staan en de bewoners elk moment naar huis kunnen terugkeren. De wildernis beheerst dit gebied. U sluit de namiddag af met een rit rondom het schiereiland en langs Diaz Kreuz.

Dag 12: Lüderitz – Tirasbergen (ontbijt) ca. 290 km.

Via de prachtige route D707 rijdt u langs bijzondere kokerbomen en prachtige bergen naar de guestfarm.

Overnachting: Overnachting Namtib Desert Lodge.

Dag 13: Tirasbergen – Sesriem (halfpension) ca. 260 km.

Verder naar Sesriem, waar het Sossusvlei-avontuur op u wacht. Op het terrein rond de lodge kunt u in de namiddag aan een panoramarit deelnemen (optioneel).

Overnachting: 2 overnachtingen Desert Hills Glamping Camp.

Dag 14: Sossusvlei (halfpension) ca. 130 km.

We raden u aan om vandaag vroeg op pad te gaan, zodat u de duinen voor de grote hitte kunt bewonderen. De reis naar het hart van het duingebied kan ook per 4x4 shuttleservice gemaakt worden (ter plaatse te betalen). Op de terugreis kunt u nog een bezoek brengen aan de kleine Sesriem Canyon.

Dag 15: Sesriem – Swakopmund (ontbijt) ca. 350 km.

Via de gravelwegen in de Namib-Naukluft rijdt u vandaag verder naar Swakopmund. Het kleine kuststadje ademt een mix van oud-Duitse charme en Afrikaanse gezelligheid uit, ideaal om te kuieren en te ontspannen.

Overnachting: 2 overnachtingen Casa al Mare.

Dag 16: Swakopmund (ontbijt).

Bij een reis met een 4x4 voertuig hoort ook echt een 4x4 avontuur. Omdat het duingebied gesloten is voor voertuigen, rijdt u zelf naar Walvisbaai en vanaf daar gaat u met een deskundige gids de duinen in rond Sandwich Harbour. Rijd rond in de Rolling Dunes en geniet van verse oesters in Walvisbaai, te midden van de majestueuze duinen. De middag is ter vrije besteding.

Dag 17: Swakopmund – Spitzkoppe (halfpension) ca. 180 km.

U rijdt vandaag naar Spitzkoppe, ook wel de ´Matterhorn van Namibië´ genoemd. Hier kunt u de rotstekeningen van de Bosjesmannen bewonderen. Via Usakos rijdt u verder naar uw accommodatie.

Overnachting: Overnachting Hohenstein Lodge.

Dag 18: Spitzkoppe – Windhoek (ontbijt) ca. 286 km.

Onderweg kunt u de markt in Okahandja bezoeken voor uw laatste souvenirs. Inlevering van uw 4x4 voertuig in Hosea Kutako International Airport (Windhoek).

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

12605

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen, vermelde maaltijden, Europcar huurwagen cat. W met Classic Plus verzekering (zie Europcar huurvoorwaarden), halve dag excursies Sandwich Harbour, informatiebundel.

Exclusief

  • vluchten, brandstof, one way fee (NAD 9.450), grensoverschrijding (ZAR 1.588), tolgelden en entreegelden.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers. Tijdens de paas- en kerstvakantie zijn sommige accommodaties gesloten of is een verblijf van min. 3 nachten vereist. Prijzen op aanvraag beschikbaar.