Onbekend Zuid-Afrika & Lesotho

8 dagen autorondreis van Port Elizabeth naar Durban - door de bergen(ID: 132663)

Over de reis

Verken een nog grotendeels onbekend deel van Zuid-Afrika tussen Port Elizabeth en Durban. Dit is een reis vol schitterende landschappen, imposante bergen, afgelegen bergpassen en het vriendelijke volk van de Basotho in Lesotho. De minder bezochte gebieden hebben veel charme en het kleine koninkrijk Lesotho is zeker een bezoek waard. U kunt kiezen uit degelijke standaard accommodaties (STD) of hoogwaardige superior accommodaties (SUP) met bijhorende maaltijden.

In een oogopslag

  • 8 dagen autorondreis
  • van Port Elizabeth naar Durban
  • 2 categorieën: Standaard/Superior
Vanaf € 549 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Port Elizabeth ca. 10 km.

U haalt uw huurauto op aan de luchthaven en rijdt naar de stad. ’s Middags kunt u de stad op eigen initiatief verkennen. U kunt echter ook met uw eigen voertuig op safari gaan in het nabijgelegen Addo Elephant nationaal park.

Overnachting: Overnachting Paxton Hotel (STD) of Singa Lodge (SUP).

Dag 2: Port Elizabeth - Mount Zebra NP / Samara Private Game Reserve of Mount Camdeboo Private Game Reserve (ontbijt) ca. 275 km.

Zowel in Mount Zebra NP als op het privéwildreservaat beleeft u unieke dierenobservaties. In het nationaal park gaat u met uw eigen wagen of te voet op verkenning. Optioneel kunt u deelnemen aan een luipaard tracking. In Samara wordt u door een ervaren ranger begeleid tijdens de inbegrepen safari-activiteiten voor en na de middag.

Overnachting: 2 Overnachtingen Restcamp Mount Zebra NP (STD) of Samara Karoo Lodge/Mount Camdeboo Private Game Reserve (SUP, volpension op dag 3).

Dag 3: Mount Zebra NP / Samara Private Game Reserve of Mount Camdeboo Private Game Reserve.

De Grote Karoo is, in tegenstelling tot de Klein Karoo, altijd groen en biedt fantastische landschappen aan de voet van de Sneeu Mountains en veel wild. Ga op safari met een ervaren ranger of huur je eigen auto en laat je betoveren.

Dag 4: Mount Zebra NP / Samara Private Game Reserve of Mount Camdeboo Private Game Reserve - Gariep Dam ca. 290 km.

Het Gariep stuwmeer is het grootste stuwmeer van Zuid-Afrika en bovendien een paradijs voor watersport: neem een jetski of motorboot, ga zeilen of – als u het wat rustiger aan wil – hengelen.

Overnachting: Overnachting De Stijl Hotel (STD en SUP).

Dag 5: Gariep Dam - Lesotho (ontbijt) ca. 450 km.

Via de provinciehoofdstad Bloemfontein rijdt u naar Lesotho. Houd de openingstijden van de grensovergang in het oog en houd uw reispas klaar.

Overnachting: 2 overnachtingen Maliba River Lodge (STD) of Maliba Mountain Lodge (SUP, ontbijt op dag 6).

Dag 6: Lesotho.

Ontdek Lesotho. Maak een uitgebreide wandeling door het Maluti bergmassief, ook wel het Dak van Zuidelijk Afrika genoemd. U kunt de indrukwekkende rivieren en talrijke watervallen verkennen op de rug van getrainde paarden van het Basotho volk, ofwel ook te voet.

Dag 7: Lesotho - Durban ca. 490 km.

Onderweg naar Durban kunt u veel interessante stops maken: ten eerste het kleine kunstenaarsstadje Clarens. Door de Midlands Meander met zijn vele plekken voor kunsthandwerk passeert u Howick met zijn indrukwekkende watervallen en de Nelson Mandela Capture Site.

Overnachting: Overnachting Petite Provence Guesthouse (STD) of Sala Beach Lodge (SUP).

Dag 8: Durban (ontbijt) ca. 20 km.

Het is een korte rit naar de luchthaven, dus kunt u ’s morgens nog met volle teugen genieten van Durban en omgeving. Breng een bezoek aan de Indische markt of het voetbalstadion.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

132663

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • accommodatie in de standaard of superior categorie volgens programma en vermelde maaltijden, Europcar huurauto cat. D voor 2 personen en cat. R voor 4 personen met Classic Plus verzekering (geen eigen risico, zie Europcar huurvoorwaarden) en gedetailleerde routebeschrijving.

Exclusief

  • vluchten, overige maaltijden, drankjes, fooien, entreegelden, tolgeld, excursies, brandstof en one way fee huurauto (ZAR 1.609).

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers.

Sommige accommodaties hebben tijdens bepaalde periodes een minimumverblijf, of rekenen toeslagen aan voor Kerst, Pasen en Nieuwjaar. Meer informatie op aanvraag.

Samara Game Reserve is gesloten in november en december 2023. Verblijf in plaats daarvan in Mount Camdeboo Private Game Reserve.