De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika

19 dagen natuur en safari´s van/naar Johannesburg(ID: 253)

Over de reis

Beleef de mooiste en bekendste wildreservaten van Zuid-Afrika op deze reis van bijna drie weken! Opdat u de Zuid-Afrikaanse fauna en flora optimaal en intensief zou kunnen beleven, hebben we op deze autorondreis van/naar Johannesburg enkele begeleide safaritochten ingepland. Er blijft nog voldoende tijd over om te voet of met uw huurauto op ontdekking te gaan. U verblijft gedeeltelijk in rest camps die door de staat gerund zijn en midden in de parken liggen. Daarnaast overnacht u in lodges van privéreservaten.

In een oogopslag

  • 19 dagen autorondreis
  • van/naar Johannesburg
  • bekende en verborgen natuurparken ontdekken
Vanaf € 4.706 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg - Marakele NP ca. 280 km.

U rijdt vandaag naar het kleine Marakele NP in de schilderachtige Waterberg regio. Voordat u hier aankomt, raden we u aan om inkopen te doen in een supermarkt onderweg. Maak een safari in uw eigen auto of geniet van het prachtige uitzicht op de bergen.

Overnachting: Overnachting Tlopi Tented Camp.

Dag 2: Marakele NP (diner) ca. 90 km.

Op een privéconcessie in hetzelfde nationaal park ligt Marataba Safari Lodge met een adembenemend uitzicht en luxe service. In de late namiddag gaat u voor de eerste keer op begeleide safari.

Overnachting: 2 overnachtingen Marataba Safari Lodge.

Dag 3: Marakele NP (volpension).

Verken het wildreservaat tijdens verschillende safari-activiteiten. Tweemaal per dag kunt u naar de bush trekken. Dit kan te voet, per boot of met een open safarivoertuig.

Dag 4: Marakele NP - H12 Leshiba (halfpension) ca. 425 km.

De dag begint vroeg met een laatste safaririt. Leshiba is als een klein dorp van de Venda gebouwd en biedt heel wat verschillende activiteiten en mogelijkheden om te wandelen. In de namiddag maakt u nog een safari.

Overnachting: 2 overnachtingen H12 Leshiba.

Dag 5: H12 Leshiba (volpension).

De vele bewegwijzerde wandelwegen nodigen uit om het reservaat op eigen houtje te verkennen. Ook staat er vandaag nog een safari-activiteit op het programma.

Dag 6: H12 Leshiba - Krugerpark (halfpension) ca. 260 km.

Vandaag rijdt u naar het wereldberoemde Krugerpark, dat het grootste wildreservaat van Zuid-Afrika is en een van de grootste in Afrika. In het uiterste noorden van het park is het landschap nog wild en ongerept. Dit gebied beschikt over vele historische plaatsen. De lodge ligt op een droomlocatie, vlak aan de rivier. Grote kuddes dieren komen hier regelmatig op bezoek om hun dorst te lessen.

Overnachting: 2 overnachtingen Pafuri Camp.

Dag 7: Krugerpark (volpension).

Per dag zijn er twee gegidste safariritten inbegrepen. Optioneel kunt u te voet ook de bush verkennen, samen met een gewapende ranger.

Dag 8: Krugerpark (ontbijt) ca. 150 km.

Met elke kilometer die u aflegt, verandert het uitzicht van de omgeving. Rijd op eigen tempo van drinkplaats naar drinkplaats om vele dieren te spotten, en geniet van het landschap!

Overnachting: Overnachting Mopani restcamp o.g.

Dag 9: Krugerpark (ca. 120 km).

Voor de komende dagen is het aan te raden om vroeg op te staan om de mooiste wildobservaties vanuit uw huurauto te kunnen beleven. Ook kunt u optioneel deelnemen aan een begeleide bushwandeling of avondsafari.

Overnachting: Overnachting Satara restcamp o.g.

Dag 10: Krugerpark (ca. 160 km).

U rijdt vandaag verder in zuidelijke richting door het Krugerpark. Houd uw camera in de aanslag! De natuur is hier prachtig.

Overnachting: Overnachting Berg en Dal restcamp o.g.

Dag 11: Krugerpark - Ithala GR (diner) ca. 500 km.

U rijdt ten westen van Eswatini (voormalig Swaziland) langs kleine dorpen en heuvelachtig landschap naar het Ithala Game Reserve. Dit wildreservaat is een van de oudste van het land en onderscheidt zich door zijn authenticiteit. De namiddag is ter vrije besteding. U kunt bijv. met uw huurauto op ontdekkingstocht gaan.

Overnachting: 2 overnachtingen Ntshondwe restcamp.

Dag 12: Ithala GR (ontbijt).

Vandaag verkent u op eigen tempo dit mooie en oudste wildreservaat met z’n prachtige heuvellandschap en grote hoeveelheden wild. Samen met de ranger gaat u op safaririt in een open safariwagen.

Dag 13: Ithala GR - Msinene Nature Reserve (halfpension) ca. 200 km.

In de namiddag wacht u een gegidste wandeling door het natuurreservaat. Ontdek de fauna en flora en ga op zoek naar de kleine wezens in deze wildernis.

Overnachting: 2 overnachtingen Zululand Lodge

Dag 14: Msinene Nature Reserve (volpension).

In de vroege ochtend neemt een ranger u mee op bushwandeling. Aansluitend kunt u met uw eigen wagen op safari in het nabijgelegen Hluhluwe-iMfolozi GR. Het reservaat staat bekend om het succesvol redden van de met uitsterven bedreigde witte neushoorn.

Dag 15: Msinene Nature Reserve - Durban (ontbijt), ca. 290 km.

Neem afscheid van de Afrikaanse bush en zijn bewoners en rijdt u naar de kust.

Overnachting: 2 overnachtingen Petite Provence Guesthouse.

Dag 16: Durban (ontbijt).

U kunt de hele dag genieten van het strand en de warme oceaan of op verkenning gaan in de levendige metropool Durban. Bezoek bijv. het voetbalstadion (gebouwd voor het wereldkampioenschap van 2010). Dit stadion is hoger gelegen en biedt een uitstekend uitzicht over de stad, de voorsteden en de drukke haven.

Dag 17: Durban - Giant’s Castle GR (ontbijt) ca. 220 km.

Op weg naar Johannesburg maakt u eerst een stop in het centrale gedeelte van het Drakensberg massief. Geniet van de rust en de schitterende bergwereld. Onderweg loont het de moeite om te stoppen bij Howick. Bezoek hier de watervallen en/of de Nelson Mandela Capture Site.

Overnachting: 2 overnachtingen Giant’s Castle Restcamp.

Dag 18: Giant’s Castle GR (ontbijt).

Verken via de mooie wandelpaden deze heerlijke bergwereld. Talrijke wandelpaden nodigen uit tot korte of uitvoerige tours zodat u de omgeving kunt ontdekken. Hier kunt u o.a. de rotsschilderingen van de San Bosjesmannen bezichtigen.

Dag 19: Giant’s Castle GR - Johannesburg (ontbijt) ca. 470 km.

Na de middag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Johannesburg. Einde van de reis.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

253

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen met vermelde maaltijden, Europcar huurauto cat. D voor 2 pers. of cat. R voor 4 pers. met classic plus verzekering (zonder eigen risico, zie Eoropcar huurvoorwaarden), safari’s volgens programma, transfer Leshiba Lodge, en een gedetailleerde routebeschrijving met informatiemateriaal.

Exclusief

  • vluchten, brandstof, overige maaltijden, drankjes, fooien, entreegelden, conservation fee, tolgeld, excursies en optionele activiteiten.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers of een chalet met 2 slaapkamers.

Er kan een minimumverblijf vereist zijn en er kunnen toeslagen gelden op feestdagen.