Het oosten van Zuid-Afrika

9 dagen autorondreis van Durban naar Johannesburg - de hoogtepunten in het oosten(ID: 132573)

Over de reis

Ontdek de mooiste gebieden van Zuid-Afrika tijdens een autorondreis van Durban naar Johannesburg. Prachtige landschappen en uitstekende safarimogelijkheden wachten op u. Op sommige plaatsen hebben wij een extra overnachting genomen om te voorkomen dat u steeds met de auto onderweg bent. U kunt kiezen uit 2 categorieën: goede Standaard accomodaties (STD) en uitstekende Superior accommodaties (SUP) – let op het verschil in inbegrepen maaltijden.

In een oogopslag

  • 9 dagen autorondreis
  • van Durban naar Johannesburg
  • 2 categorieën: Standaard of Superior
Vanaf € 1.832 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Durban - Salt Rock ca. 30 km.

Op de luchthaven van Durban haalt u uw huurauto op en rijd naar het nabijgelegen Salt Rock. Ontspan en geniet van de middag op het strand.

Overnachting: Overnachting Canelands Beach Club (STD) of Sala Beach Lodge (SUP).

Dag 2: Salt Rock - Mkuze/Pakamisa (ontbijt) ca. 270 resp. 340 km.

In St. Lucia heeft u vervolgens de mogelijkheid om in de lagune een boottocht te maken om nijlpaarden, zeevogels en krokodillen te zoeken. In de namiddag gaat u op begeleide safari (SUP).

Overnachting: 2 overnachtingen Ghost Mountain Inn (STD) of Pakamisa Private Game Reserve (SUP, incl. 2x lunch/ diner).

Dag 3: Mkuze/Pakamisa (ontbijt).

Dagelijks zijn twee begeleide safari-activiteiten inbegrepen (SUP), o.a. ook een safari te paard. In Mkuze kunt u kiezen uit een ruim aanbod van activiteiten: begeleide safaritocht, boottocht, culturele ontdekkingen, ...

Dag 4: Mkuze/Pakamisa - Eswatini (ontbijt) ca. 250 resp. 210 km.

U verlaat Zuid-Afrika. Het Koninkrijk Eswatini (voormalig Swaziland) bestaat vooral uit groene en heuvelachtige landschappen en hier leven de inwoners vaak nog volgens traditionele Afrikaanse gewoontes. Bezoek Mantenga Cultural Village en de Swazi Craft Market.

Overnachting: Overnachting Foresters Arms (STD) of Summerfields Botanical Garden & Retreat (SUP).

Dag 5: Eswatini - Krugerpark/Nkomazi Game Reserve ca. 190 resp. 95 km.

In de namiddag is bij de Superior variant een gegidste safari inbegrepen. Tegen 13.00 u. wordt u aan de parkeerplaats van de lodge verwacht. Bij de Standaard variant kunt u in uw eigen wagen op safari gaan in het Krugerpark.

Overnachting: Overnachting Berg en dal Restcamp (STD, ontbijt) of Nkomazi Lodge (SUP, halfpension).

Dag 6: Krugerpark/Nkomazi Game Reserve - Sabi Sand Game Reserve (diner) ca. 135 resp. 235 km.

Sabi Sand is een van de oudste en bekendste privéwildreservaten van Zuid-Afrika. Dagelijks kunt u hier mooie dierenobservaties beleven. In de namiddag maakt u een gegidste safari.

Overnachting: 2 overnachtingen Arathusa Safari Lodge (STD) of Mala Mala Camp (SUP).

Dag 7: Sabi Sand Game Reserve (volpension).

Hier leeft veel wild, bijv. luipaarden, olifanten en buffels en giraffen, koedoes en zebra’s. U zult hier echter ook kleinere wilde dieren aantreffen, evenals talrijke vogelsoorten.

Dag 8: Sabi Sand Game Reserve - Panoramaroute (ontbijt) ca. 90 km.

Vandaag neemt u met een laatste safari-activiteit afscheid van de bush en zijn dierlijke bewoners. Langs de Panoramaroute liggen heel wat watervallen. U passeert ook God’s Window, Bourke’s Luck Potholes en natuurlijk ook Blye River Canyon.

Overnachting: Overnachting Perry’s Bridge Hollow (STD) of Oliver’s Restaurant & Lodge (SUP).

Dag 9: Panoramaroute - Johannesburg (ontbijt) ca. 370 km.

Na de middag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Johannesburg.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

132573

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • accommodatie in de standaard of superior categorie volgens programma en vermelde maaltijden, vermelde safari-activiteiten, Europcar huurauto cat. D voor 2 personen en cat. R voor 4 personen met Classic Plus verzekering (geen eigen risico, zie Europcar huurvoorwaarden) en gedetailleerde routebeschrijving.

Exclusief

  • vluchten, overige maaltijden, drankjes, fooien, entreegelden, tolgeld, brandstof en one way fee huurauto (ZAR 1.609).

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers. Sommige accommodaties zijn gesloten tijdens bepaalde periodes, hebben een minimumverblijf, of rekenen toeslagen aan voor Kerst, Pasen en Nieuwjaar. Meer informatie op aanvraag.