Northern Cape Kaleidoscope

17 dagen het onbekende noordwesten van Johannesburg naar Kaapstad(ID: 1146)

Over de reis

Deze reis is geschikt voor mensen die graag afwijken van de gebaande paden of de hoogtepunten van Zuid-Afrika al hebben gezien en nu graag de andere kant van het land willen leren kennen. U gaat o.a. naar het nog weinig bereisde Namaqualand en bezoekt de Augrabies watervallen. U leert de Afrikaanse dierenwereld kennen in de droge maar fascinerende Kalahari met zijn roest-rode duinen, langs de Oranjerivier en in de Cederbergen. In het Kagga Kamma Transfrontier Park leert u meer over de cultuur van de Bosjesmannen.

In een oogopslag

  • 17 dagen autorondreis
  • van Johannesburg naar Kaapstad
  • buiten de gebruikelijke paden & malariavrij
Vanaf € 2.874 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Johannesburg - Kimberley ca. 500 km.

Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg neemt u de huurauto in ontvangst en rijdt u naar Kimberley. Hoewel de stad niet meer hoofdzakelijk van diamantenhandel leeft en het hoogtepunt daarvan al vele jaren voorbij is, zijn er nog talrijke mogelijkheden om excursies te maken in het teken van diamanten.

Overnachting: Overnachting Protea Hotel Kimberley.

Dag 2: Kimberley - Upington (ontbijt) ca. 410 km.

Upington vormt een groene oase in de droge Northern Cape provincie. Hier, hoog in het regenarme noorden aan de Oranjerivier, heeft zich een tweede centrum van wijnbouw ontwikkeld. In het seizoen kunt u de zoete wijndruiven proeven.

Overnachting: Overnachting Le Must River Residence.

Dag 3: Upington - Kgalagadi Transfrontier Park (ontbijt) ca. 330 km.

Zoals de naam verraadt, overschrijdt dit reusachtige park de grens. De woestijnbewoners leven langs droge rivierbeddingen en in de weinige schaduw die de bomen en struiken hier bieden. U gaat in uw eigen huurauto op safari.

Overnachting: Overnachting Twee Rivieren restcamp.

Dag 4: Kgalagadi Transfrontier Park ca. 165 km.

Tussen de rode duinen en de kameeldoornbomen kunt u uitkijken naar springbokken, gemsbokken, gnoes en elanden. Ook leeuwen en luipaarden kunnen op de loer liggen. Mis zeker de grappige stokstaartjes niet!

Overnachting: Overnachting Nossob restcamp.

Dag 5: Kgalagadi Transfrontier Park (diner) ca. 100 km.

U parkeert uw huurauto bij de picknickplaats Kamqua en wordt daar opgehaald door personeel van de !Xaus lodge. ’s Namiddags gaat u samen met uw ranger op safari in een open terreinwagen.

Overnachting: 2 overnachtingen !Xaus Lodge.

Dag 6: Kgalagadi Transfrontier Park (volpension).

Tijdens begeleide safari’s en bushwandelingen leert u meer over de legendarische tradities van de Bosjesmannen. Geniet ’s nachts van de Afrikaanse sterrenhemel!

Dag 7: Kgalagadi Transfrontier Park - Augrabies NP (ontbijt) ca. 440 km.

We raden u aan om vandaag vroeg te vertrekken, zodat u voldoende tijd heeft om naar het Augrabies Falls NP te rijden. Het park is vernoemd naar het Khoi woord voor ´plaats van veel lawaai´. De Gariep rivier (ook wel de Oranjerivier genoemd) stort zich hier met veel lawaai 56 m naar beneden.

Overnachting: Overnachting Augrabies restcamp.

Dag 8: Augrabies NP - Tutwa Desert Lodge (diner) ca. 100 km.

’s Morgens kunt u in het nationaal park nog een korte wandeling maken of een safari met uw eigen voertuig. Daarna rijdt u ca. 100 km verder naar de Tutwa Desert Lodge. ’s Middags een eerste safari-activiteit.

Overnachting: 2 overnachtingen Tutwa Desert Lodge.

Dag 9: Tutwa Desert Lodge (volpension).

Twee activiteiten zijn vandaag inclusief. Geniet van het landschap langs de grote rivier die de natuurlijke grens met Namibië vormt en laat u verrassen door de rijke dierenwereld in dit deel van de woestijn. In het bijzonder de schuwe luipaarden kunt u hier spotten.

Dag 10: Tutwa Desert Lodge - Springbok (halfpension) ca. 295 km.

Na een laatste activiteit en het ontbijt verlaat u de lodge. In de namiddag bereikt u uw accommodatie, fraai gelegen op een bergrug.

Overnachting: 2 overnachtingen Naries Namakwa Retreat.

Dag 11: Naries Namakwa Retreat (halfpension).

Plantenliefhebbers mogen een bezoek aan het Goagab natuurreservaat met zijn bijzondere woestijnvegetatie beslist niet overslaan. Zeker in de bloeitijd (aug.-sep.) is dit een interessante excursie. Als u zich minimaal een week van tevoren aanmeldt, kunt u ook een uitstapje maken naar een diamantmijn aan zee.

Dag 12: Springbok - Lambert’s Bay (ontbijt) ca. 400 km.

U rijdt langs de westkust, die met name in de bloeitijd bijzonder interessant is. Lambert’s Bay is een paradijs voor vogel- en kreeftliefhebbers. Na de droge hitte van de Kalahari is de frisse zeebries meer dan welkom.

Overnachting: Overnachting Lambert’s Bay Hotel.

Dag 13: Lambert’s Bay - Cederberge (halfpension) ca. 66 km.

U bereikt de uitlopers van de Cederberg na een korte autorit. De lodge biedt verschillende optionele activiteiten, zoals hiken en mountainbiken. U kunt ook de Rooibos Farm en de beroemde rotstekeningen van de San Bosjesmannen bezoeken.

Overnachting: 2 overnachtingen Simbavati Cederberg Ridge.

Dag 14: Cederberge (halfpension).

Tijdens een optionele panoramatocht of boottocht op de Clanwilliam dam geniet u van de rust in de roodbruine Cederbergen.

Dag 15: Cederberge - Paternoster (ontbijt) ca. 180 km.

Geniet ’s avonds van de zonsondergang, vlak aan de zee. U blijft hier twee dagen om te ontspannen en de omgeving te ontdekken.

Overnachting: 2 overnachtingen Strandloper Ocean Boutique Hotel.

Dag 16: Paternoster (ontbijt).

Het traditionele vissersdorpje Paternoster straalt rust en kalmte uit. Het nabijgelegen West Coast NP is tijdens de bloeitijd een bezoek waard.

Dag 17: Paternoster - Kaapstad (ontbijt) ca. 170 km.

U rijdt vandaag naar Kaapstad, waar u uw huurauto weer inlevert.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

1146

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • overnachtingen met vermelde maaltijden, Europcar huurauto cat. R met classic plus verzekering (zonder eigen risico, zie Europcar huurvoorwaarden), vermelde safari-activiteiten, gedetailleerde routebeschrijving met informatiemateriaal.

Exclusief

  • vluchten, brandstof en one way fee voor de huurauto (ZAR 1.609), drankjes, overige maaltijden, fooien, entreegelden voor de nationale parken en excursies en optionele activiteiten.

Opmerking

4 samenreizende personen delen een huurwagen en verblijven in 2 tweepersoonskamers of een chalet met 2 slaapkamers.

In de Zuid-Afrikaanse kerstvakantie en de paasperiode kunnen toeslagen of een minimumverblijf van toepassing zijn.