Rovos Rail staat voor nostalgie en elegantie in Afrika

4 dagen treinreis van Pretoria naar Kaapstad of v.v.(ID: 293)

Over de reis

Beleef de ´goede oude tijd´ toen het reizen met de trein nog echt genieten was. Voor treinliefhebbers is deze luxe trein uitgevoerd in de degelijke oud-Engelse stijl, een absolute must. De trein is voorzien van veel modern comfort. In de trein kunt u naar hartenlust genieten van het fascinerende Afrikaanse landschap. U kunt kiezen uit een drietal vaste 3-daagse routes van de trein of deelnemen aan één van de aangeboden speciale reizen. Onderweg worden meerdere excursies georganiseerd.

 

Eigenaar Rohan Vos heeft drie treinen en vijf locomotieven uit de jaren 30 met veel oog voor detail laten restaureren. De treinen worden op deeltrajecten voortgetrokken door één van de vier oldtimer stoom-, of diesel-, of elektrische locomotieven. Stoom kan op sommige trajecten vanwege het watergebrek niet worden gegarandeerd.

 

U rijdt een traject van 1.600 km en kunt excursies naar de diamantstad Kimberley en het Victoriaanse Matjiesfontein maken.

In een oogopslag

  • 4 dagen nostalgische treinreis met de legendarische Rovos Rail
  • van Pretoria naar Kaapstad of omgekeerd
  • alle maaltijden, drankjes & excursies inclusief
Vanaf € 1.983 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Pretoria - Kimberley (lunch/diner), start om 11.00 u.

Vertrek vanaf het privé Rovos Rail Station in Pretoria.

Dag 2: Kimberley - Matjiesfontein (volpension).

Aankomst in Kimberley, de diamantstad tegen 10.00 uur. Bezoek aan de ‘Big Hole’, het grootste en diepste ‘diamantgat’ ter wereld en het diamantmuseum. Vertrek vanuit Kimberley tegen 12.30 uur. Rit via De Aar en Beaufort West over een oud pionierspad naar Matjiesfontein.

Dag 3: Matjiesfontein - Worcester (volpension).

Na de lunch is er gelegenheid om de laatste 5 km naar Matjiesfontein te lopen. Bezoek aan het pittoreske, ca. 100 jaar oude stadje, gelegen in de droge Karoo. Via de bergen met de fruitplantages en wijnbouwgebieden nabij Touws River, de Doorns en Worcester richting Kaapstad.

Dag 4: Worcester - Kaapstad (ontbijt), einde om 10.00 u.

De trein bereikt Kaapstad door de Hex River Valley. Geniet van deze prachtige metropool met haar fraaie bergen en baaien.

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

293

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • treinreis in de geselecteerde coupé, vermelde maaltijden, alle drankjes en snacks aan boord, excursies met Engelstalige reisbegeleiding.

Exclusief

  • persoonlijke uitgaven, champagne, fooien en visumkosten.

Opmerking

U kunt Kaapstad-Pretoria door middel van een gratis tussenovernachting in Pretoria koppelen aan het traject Pretoria-Victoria Falls.

In Pretoria is de plaats van afspraak het koloniale Rovos Rail Station en in Kaapstad de Rovos Rail Lounge.