Beleef de West-Kaap

6 dagen begeleide privéreis langs de oceaan van/naar Kaapstad(ID: 299)

Over de reis

De West-Kaap ligt tussen twee oceanen en biedt een uiterst ruim scala aan aantrekkelijke reisbestemmingen. Knysna is het toeristische centrum van de Tuinroute. Het ligt tussen bossen, bergen en de zee aan de Knysna lagune en biedt veel mogelijkheden om uw vrije tijd te besteden. Verder landinwaarts, in de Kleine Karoo, in de omgeving van Oudtshoorn, vindt u een volledig ander en droger landschap. Hier vindt de struisvogel zijn thuis.

In een oogopslag

  • 6 dagen begeleide privéreis
  • van/naar Kaapstad
  • Nederlandstalige reisbegeleiding
  • dagelijks vertrek
Vanaf € 2.211 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kaapstad - Arniston (lunch), start om 08.30 u.

Via Somerset West en Kleinmond reist u langs de prachtige kust naar de populaire badplaats Hermanus. In het walvisseizoen komen talrijke walvissen naar de baai om er hun jongen groot te brengen. Vanaf het pad aan de oever ervaart u unieke observaties! Daarna reist u naar Cape Agulhas, het meest zuidelijke punt van Afrika. (Vele reizigers denken foutief dat dat Kaap de Goede Hoop is.) In het pittoreske dorpje Waenhuiskrans, ook wel Arniston genoemd, is er aan de oever een grot die naar verluidt zo groot is dat hij bij eb plaats kan geven aan meerdere ossenkarren.

Overnachting: Overnachting Arniston Hotel.

Dag 2: Arniston - Knysna (halfpension).

U doorkruist het achterland: u volgt de Tuinroute en via het kleine, historische plaatsje Swellendam bereikt u Knysna. Hier kunt u ’s middags naar hartenlust rondwandelen. In de nabije omgeving van de Knysna Heads, op Leisure Isle, of in het nabije Brenton-on-Sea, vindt u fraaie badstranden waar u heerlijk kunt ontspannen en zwemmen. Onder het motto ´smullen in Knysna´ hebben we twee aanraders voor u: ten eerste de Zuid-Afrikaanse brouwerij Mitchell’s, die net buiten het centrum elke dag (behalve zondag) bierdegustaties inricht. Ten tweede staat Knysna bekend om zijn oesterteelt: nergens anders vindt u versere oesters.

Overnachting: 3 overnachtingen Leisure Isle Lodge.

Dag 3: Knysna (ontbijt/lunch).

’s Morgens vaart u met de veerboot naar Featherbed Nature Reserve. Daar aangekomen beklimt u met de Unimog de Western Heads naar hun hoogste punt. Begeleid door een ervaren gids maakt u een korte trektocht op de Bushbuck Trail (2,2 km). Daarna daalt u weer af naar de kust en leert u veel bij over de lokale faune en flora. Bovendien staat er nog een excursie op het programma naar het nabije Plettenberg Bay. Hier kuiert u door de stad. ’s Avonds kunt u de avond gezellig afsluiten, bijv. aan het Knysna Waterfront met zicht op de lagune.

Dag 4: Knysna (ontbijt).

Dag ter vrije besteding. Geniet van het lagunestadje en zijn omgeving.

Dag 5: Knysna - Oudtshoorn (volpension).

Via de majestueuze Outeniqua pas gaat de rit naar Oudtshoorn, naar het voormalige rijk van de veerbaronnen. De pracht en praal is ondertussen verbleekt, maar het is nog steeds duidelijk waarom deze stad geldt als ´Ostrich Capital of the World´. Tijdens een tour op een struisvogelkwekerij komt u alles te weten over deze loopvogel. Daarna bezoekt u ook nog het cheeta- en krokodillenpark en de Cango druipsteengrotten.

Overnachting: Overnachting La Plume Guest House.

Dag 6: Oudtshoorn - Kaapstad (ontbijt/lunch).

Tijdens de zomermaanden rijdt u naar Matjiesfontein via de spectaculaire Swartbergpas, die de Grote en Kleine Karoo verbindt. Achter elke bocht wacht er een nieuw, heerlijk panorama. In de winter is de pas soms gesloten, dan reist u via Prince Albert. Matjiesfontein is een klein dorp in Victoriaanse stijl, dat al sinds de jaren 1970 geldt als nationaal monument. De tijd lijkt hier wel stil te staan. ’s Middags rijdt u verder naar Kaapstad, waar de reis eindigt.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

299

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vervoer met airco, Nederlandstalige gids/chauffeur, overnachtingen met vermelde maaltijden en entreegelden volgens programma.

Exclusief

  • vluchten, persoonlijke uitgaven zoals drankjes, overige maaltijden en fooien.

Opmerking

Tijdens de kerstvakantie kan er een toeslag van toepassing zijn.