De veelzijdige Tuinroute

8 dagen begeleide privérondreis van Port Elizabeth naar Kaapstad of omgekeerd(ID: 250)

Over de reis

Tijdens deze Fair Trade gecertificeerde reis kunt u genieten van de bijzondere veelzijdigheid van het landschap van de West- en Oostkaap. Deze reis combineert de wijngebieden, de oceaan en walvissen met een malariavrij wildreservaat waar u de mogelijkheid hebt de Big Five te spotten. Ook komt u tijdens deze reis langs lagunes, oerwouden en niet in de laatste plaats langs overblijfselen van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Deze begint bij de Portugese zeevaarders en leidt via de Franse Hugenoten en Nelson Mandela naar het heden.

In een oogopslag

  • 8 dagen begeleide privéreis
  • van Port Elizabeth naar Kaapstad of omgekeerd
  • Nederlandstalige reisbegeleiding
  • dagelijkse vertrekken
Vanaf € 3.003 p.p.

Reisprogramma (wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Port Elizabeth - Amakhala wildreservaat (lunch/diner).

Ontvangst op de luchthaven van Port Elizabeth gevolgd door een korte stadstour. Daarna rijdt u verder naar het Amakhala wildreservaat, waar u een begeleide safari maakt in een open terreinwagen. Onder leiding van een ervaren ranger gaat u hier op zoek naar de Big Five.

Overnachting: Overnachting Safari Lodge (Fair Trade).

Dag 2: Amakhala wildreservaat - Grahamstown (ontbijt).

’s Ochtends doet u nog een safari-activiteit in het wildreservaat. Dan reist u verder naar het historisch stadje Grahamstown. ’s Middags bezoekt u het Observatory museum (gesloten tot en met maart '19) met de Camera Obscura, de enige op het Zuidelijk Halfrond.

Overnachting: Overnachting Colonel Graham Guest House.

Dag 3: Grahamstown - Oyster Bay (halfpension).

U reist via het Addo Elephant NP, bekend van de grote olifantenkuddes. U maakt hier een safari, voordat u naar de wonderschone eindeloze zandstranden van Oyster Bay rijdt.

Overnachting: Overnachting Oyster Bay Lodge (Fair Trade).

Dag 4: Oyster Bay - Plettenberg Bay (ontbijt).

U reist door het Tsitsikamma bos en bereikt het gelijknamige nationale park met de prachtige rotsachtige kust. Een aanrader is de wandeling naar de hangbrug over de monding van de Storms rivier. Bezoek aan de ´Big Tree´. U vervolgt de reis naar Plettenberg Bay, dat zich van een oud dorpje met walvisjagers heeft ontwikkeld tot een exclusieve strandbestemming.

Overnachting: Overnachting Hog Hollow Country House (Fair Trade).

Dag 5: Plettenberg Bay - Botlierskop (volpension).

U reist verder over de wereldberoemde Tuinroute naar Knysna, waar u een rondwandeling maakt. Het uitzicht op de Knysna lagune vanaf een van de Knysna Heads is adembenemend. Na een korte stop in Mosselbaai, waar u het Diaz museum bezoekt, rijdt u verder naar het Botlierskop Game Reserve. Hier maakt u een begeleide wandeling, waarbij u meer leert over de lokale fauna en flora. U overnacht in een luxueuze tent met een prachtig uitzicht op de rivier en de bergen.

Overnachting: Overnachting Botlierskop Private Game Reserve.

Dag 6: Botlierskop – Swellendam (halfpension).

In de vroege ochtend maakt u een safari in een open safarivoertuig. Daarna reist u verder naar Swellendam. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding en aansluitend geniet u van een heerlijk en gezellig diner.

Overnachting: Overnachting Jan Harmsgat (Fair Trade).

Dag 7: Swellendam - Gansbaai (ontbijt).

Via de N2 en doorheen Overberg bereikt u Walker Bay, waar u van mei tot oktober walvissen kunt spotten. Onderweg kunt u genieten van een wijnproeverij.

Overnachting: Overnachting Whalesong Lodge (Fair Trade).

Dag 8: Gansbaai - Kaapstad (ontbijt).

U reist naar Stellenbosch, dat bekend staat om zijn heerlijke wijnen. U brengt een bezoek aan het dorpsmuseum met de historische huizen uit verschillende eeuwen. Tijdens een rondleiding in een wijnkelder kunt u ook van de heerlijke wijnen proeven. U reist verder naar Kaapstad, waar uw reis eindigt op de luchthaven of bij een hotel naar keuze.

Bekijk volledige dagprogramma

Tarieven

U kunt een offerte voor deze reis met optionele excursies aanvragen. Geef uw voorkeuren door, zoals het hotel een excursies.

250

BijzonderhedenPrijs p.p.

Inclusief

  • vervoer met airconditioning, Nederlandstalige gids/chauffeur, overnachtingen met vermelde maaltijden, entreegelden en activiteiten volgens programma.

Exclusief

  • vluchten, persoonlijke uitgaven zoals drankjes, overige maaltijden, fooien en optionele excursies.

Opmerking

In de kerstvakantie zijn toeslagen mogelijk.