Hardap Game Reserve

De Hardap dam (10km ten noorden van Mariental) is gebouwd tussen 1960-1963 en is het grootste waterreservoir in Namibië. Het reservoir heeft een oppervlakte van 25 km² en een inhoud van 300 miljoen m3 water en wordt omgeven door 252 km² wildreservaat, waar in 1990 de zwarte neushoorn is geïntroduceerd. Verder leven er zebra, gemsbok, kudu, eland en hartebeest.

Het stuwmeer zit vol met vis, dus sportvissers kunnen hier hun hart ophalen. De damwal is al even spectaculair met een lengte van 865 meter en een hoogte van 39,2 meter. Bij het parkkantoor kunt u plattegrondjes krijgen waarop 60 kilometer aan safariwegen staan. Verder zijn er een aantal wandeltochten uitgezet in het park, zoals de 15 kilometer lange Gemsbok Drive. Voor deze wandeltocht heeft u circa 5 uur nodig, al kunt u de tocht halverwege afsnijden.

Behalve de zwarte neushoorn is er geen ander gevaarlijk wild. Voor de zwarte neushoorn moet u natuurlijk wel oppassen. Dit dier beweegt zich graag in dicht struikgewas en kan agressief worden. Hij hoort goed, ziet slecht en kan flink op snelheid komen. Mocht u daarom op een zwarte neushoorn stuiten, klim dan zo snel mogelijk in een boom.