Uhlenhorst

Uhlenhorst is een gehucht - gelegen tussen Rehoboth en Mariëntal aan de C25 in de Kalahari. Nu treft u er niet veel meer aan dan een benzinestation en een farmwinkel, maar ooit stonden hier twee hotels, een postkantoor en een bank. Met de komst van betere wegen en auto’s zijn deze voorzieningen langzaam maar zeker richting Rehoboth en Mariëntal verschoven.

In het typische Kalahari-landschap liggen voornamelijk schapenboerderijen - waarvan een aantal accommodatie biedt. Op enkele farms worden bovendien mooie handgemaakte producten gemaakt, zoals tapijten, tafelkleden en linnengoed. Het Anin-project is het meest bekende in de regio, maar ook de geweefde producten van Kirikara van de farm Kiripotib zijn prachtige handgemaakte producten.
 

Accommodaties rondom Uhlenhorst

Kiripotib Guestfarm | Impala Tours

Kiripotib Guestfarm

Standard Plus Farm

Dit guestfarm is een werkende boerderij voor vee, schapen en wilde dieren, op ca. 2 uur rijden vanaf Windhoek. U vindt hier een familiale sfeer en typische Namibische farmgerechten. Een ideale plek om uw reis te starten of te eindigen.

Het Anin-project

Tussen Uhlenhorst en Hoachanas - aan de C2 - ligt de farm Jena waar Heide von Hase een handwerkatelier is gestart onder de naam Anin. Het Nama-woord betekent vogel. Het project geeft 300 Nama-vrouwen van de ’Rode Natie’ werk. Hun producten zijn natuurlijk in de omgeving van Hoachanas te koop, maar zijn ook verkrijgbaar in winkels in Windhoek en Swakopmund. Kijkt u op: www.anin.com.na Vooral het beddengoed is van een zeer hoge kwaliteit en mooi vormgegeven.