Mariental

Mariental ligt aan de hoofdweg B1 tussen Windhoek en Keetmanshoop. Onderweg zult u diverse kraampjes zien waar springbokvloerkleden worden verkocht. Voor boeren betekent deze verkoop een belangrijke bron van inkomsten. Met 12.500 inwoners is Mariental - naast Rehoboth - de belangrijkste plaats en het bestuurlijk centrum van de Hardap regio. Ofschon Mariental een redelijk welvarende plaats, heeft het weinig interessante bezienswaardigheden of redenen om als toerist te moeten stoppen. Mariental is vernoemd naar Maria, de echtgenote van de stichter van de plaats, Herman Brandt.

Mariëntal ligt te midden van de oude Namib-Twee Rivieren route. Tot einde jaren ’80 kwam veel verkeer vanuit Zuid-Afrika via Mata Mata en reed via de Namibische Kalahari naar de Namib of de kust. Mariëntal ligt precies te midden van deze route. Een deel van deze route - tussen Aranos en Maltahöhe - is geasfalteerd; de rest is van gravel.

Accommodaties rondom Mariental

Bagatelle Kalahari Game Ranch | Impala Tours

Bagatelle Kalahari Game Ranch

Superior Lodge

Naast standaard kamers in een gerenoveerder boerderij, kunt u kiezen voor een vrijstaande chalet. Geniet van de onvergetelijke ervaring van een zonsondergang in de woestijn meemaken.

Kalahari Anib Lodge | Impala Tours

Kalahari Anib Lodge

Standard Plus Lodge

Een groene oase in de rode duinen van de Kalahari. Gelegen in het Gondwana Kalahari Park, op ca. 30 km van Mariental, halverwege Fish River Canyon en Windhoek. U kunt kiezen tussen een uitzicht op de tuin of de kalahari.

Aan de rand van de Kalahari

Het stadje ligt aan de grens van de Kalahari - het gebied waar de Nama-mensen van oudsher zich hebben gecentreerd. Zij noemde het stadje ’Zaragaeiba’ dat stoffig betekent. Dat geldt vooral voor de zomers waarin het ongelofelijk warm wordt en de wind het zand in alle richtingen doet opwaaien. De winters daarentegen, kunnen bitterkoud zijn.

In het huidige Mariëntal is vooral het boerenleven belangrijk. Schapen en struisvogels vormen op dit moment een belangrijke bron van inkomsten. Er is zelfs een struisvogelslachthuis. Ook het veranderingsproces waarin traditionele boerenbedrijven overgaan naar wildreservaat is niet aan Mariëntal voorbij gegaan en trekt de nodige toeristen. Ondanks de aanwezigheid van winkels, banken en benzinepompen zijn er weinig restaurants.