Keekorok Area

Keekorok Area is het hart van het Masai Mara Game Reserve, gelegen midden in de oostelijk helft van het park. Dit gebied werd in 1962 een beschermd wildreservaat, en beschikt over een eigen vliegveldje. Het Keekorok gebied is een hoogvlakte, gelegen op 1600 meter boven zeeniveau.

Keekorok betekend "overvloed" in de taal van de Masai - en er is inderdaad een overdaad aan wild te spotten in dit gebied, ook buiten de periode van de "Great Migration". Het gebied bestaat grotendeels uit uitgestrekte graslanden, doorsneden door kleine kreekjes. De heuvels in het oosten en lopen geleidelijk af richting het zuiden, waar de Sand River stroomt en de grens met Tanzania (en het Serengeti National Park) ligt.

Alhoewel er in het gebied slechts één lodge ligt, zou men kunnen denken dat dit een mooie rustige omgeving is, maar de realiteit is heel anders. Keekorok Lodge is één van de centrale hubs voor minibus safari’s in de Masai Mara, en het verkeer naar en van de lodge kan soms druk zijn. Daarnaast is het gebied geliefd bij ’raiders’ (beginnende safari-chauffeurs) die vanuit de grote lodges in het Sekenani en Talek gebied naar hier komen voor hun ’gamewatching’.

Al met al hebben we de neiging om u in overweging te geven dit gebied te vermijden, hoewel af en toe een fraaie safari gemaakt kan worden op weg van of naar de Keekorok landingsbaan, waarvan we gebruik maken voor onze gasten in de betere safarikampen in de aangrenzende Mara Confluence en Mara Southeast.

Het gebied is te bereiken via de Ololamutiek Gate (oostelijke toegang tot het Masai Mara Game Reserve), en de twee ingangen aan de noordoostelijke kant van het Masai Mara Game Reserve - Sekemani Gate (waar ook het Headquarter is gevestigd) en de Talek River Gate.