Mara Confluence

De Mara Confluence is het centrale deel van het Masai Mara Game Reserve, ten oosten van de Mara River (dus gelegen tussen de Mara Triangle en de Keekorok Area). Dit is het typisch klassieke Afrikaanse steppegebied, waar enorme kuddes gnoes en zebra’s grazen en ​​onder constante aanval staat van een schare aan roofdieren. Het grasland word doorsneden door kreekjes, die door bomen zijn omzoomd en bescherming bieden aan de dieren - maar ook een formidabele hinderlaag bieden voor roofdieren. U ziet hier grote aantallen olifanten, buffels en nijlpaarden. Het is waarschijnlijk het beste gebied voor het waarnemen van de beroemde migratie. De River Crossings vinden plaats eind juli tot eind oktober, waarbij vaak spectaculaire aanvallen zijn te aanschouwen van grote krokodillen, die zich schuilhouden in het water en langs de oevers.

Helaas kent het gebied steeds meer overlast van de aanzienlijke verkeersstromen, die grotendeels worden veroorzaakt door de grotere lodges buiten het gebied. Maar deze drukte kan goed worden vermeden door te verblijven in één van de betere kampen in de hart van dit gebied, waardoor u ’s ochtends eerder terplaatse bent en ’s avonds nog langer kunt genieten van het uitbundige wildleven in dit gebied. De Mara Confluence is met recht één van de top safaribestemmingen van Afrika.

Het Rekero Mara Camp, Nkorombo Camp, Naibor Camp en Sala’s Camp zijn allemaal klein, intiem, authentiek en van zeer hoge kwaliteit. Deze safarikampen worden vaak gecombineerd met ten minste één andere safarikamp in een prive-concessies van Mara North, Mara Olare Orok of Mara Naboisho verder naar het noorden, omdat zij in staat zijn om nachtsafari’s en wandelsafari’s aan te bieden, wat in het Masai Mara Game Reserve zelf niet mogelijk is.

Accommodaties in de Mara Confluence

Mara Explorer Camp | Impala Tours

Mara Explorer Camp (MC+)

Dit luxueuze tentenkamp ligt op een toplocatie, waar de vier belangrijkste wildkijkgebieden van de Masai Mara samenkomen. Mara Explorer beschikt over 10 ruime safaritenten, die allemaal een prachtig uitzicht hebben op de drukbezochte rivier.

Sand River Masai Mara | Impala Tours

Sand River Masai Mara

Dit zorgvuldig ontworpen tentenkamp ligt dicht bij de Tanzaniaanse grens, aan de Sand rivier. De tijd van de grote Afrika pioniers en de pracht van de jaren 1920 wordt hier gecombineerd met een uitstekende service.