Mara North PC

De prive-concessie gebieden die ten noorden van het Masai Mara Game Reserve liggen kennen alleen veel lagere bezoekersaantallen, maar hier kunt u ook deelnemen aan wandelsafari’s, nachtsafari’s en culturele interactie met de lokale Masai inwoners die dit gebied beheren.

Mara North is een groot gebied aan de oostelijke oever van de bovenloop van de Mara River. Het gebied bestaat uit een mix van open acacia bossen en brede grasvlaktes, met een aantal prachtige verborgen valleien verder naar het oosten. Mara North is meer heuvelachtig dan en verder verwijderd van het eigenlijke Masai Mara Game Reserve. Gedurende de koloniale tijd was het gebied in gebruik voor veeteelt, maar het is de laatste 20 jaar een beschermd natuurgebied geworden onder de controle van de Conservancy .

De safarikampen in Mara North zijn meestal klein en van hoge kwaliteit. De kampen bieden voertuigsafari’s en wandelsafari aan, maar ook romantische bushmeals en kunt hier ook op ontspannen wijze tussen het wild genieten van mooie zonsondergangen. Vanuit Mara North kunt u relatief eenvoudig een dagexcursie maken naar de meer zuidelijk gelegen Mara Confluence en Mara Triangle, waar u de beroemde River Crossings kunt zien in het migratie seizoen.

Onze hoogst gewaardeerde kampen hier zijn het uitstekende Serian Mara North Camp en westelijk daarvan - bij de rivier - gelegen Serian Mara Ngare Camp. Er zijn drie andere kleine top kwaliteit safarikampen op de oostelijke grasvlaktes van Mara North ... Offbeat Mara Camp, Elephant Pepper Camp en Kicheche Mara North Camp.

Accommodaties in het Mara North PC

Sanctuary Olonana Lodge | Impala Tours

Sanctuary Olonana Lodge (FC)

Deze luxe safarilodge ligt aan de Mara rivier en heeft 14 suites met glazen wanden. Moderne architectuur wordt hier gecombineerd met beproefde methodes van de Masai: lemen en stenen muren in natuurlijke kleuren zorgen voor een warm karakter.

Karen Blixen Camp | Impala Tours

Karen Blixen Camp (FC+)

Karen Blixen Camp beschikt over 22 grote luxe canvas tenten met een ongestoord uitzicht over de Mara rivier. Het kamp is ingericht met nauwkeurige reproducties van het privémeubilair van Karen Blixen, om een gezellige jaren ‘20 stijl te creëren.

Kicheche Valley | Impala Tours

Kicheche Valley

Dit intieme, afgelegen, luxueuze kamp ligt in een wildrijk gebied. Het eten en de service zijn eersteklas, net als de warmte en ervaring van het personeel van Kicheche, waardoor uw safari een onvergetelijke ervaring wordt.