Sekenani Area

De drukke Sekenani Gate is de belangrijkste toegang tot het Masai Mara Game Reserve. Het ligt op de route van Nairobi en hier is ook het Park Headquarter gevestigd. Zowel binnen als buiten het park liggen in dit gebied een aantal grote lodges en safarikampen. Het is daardoor ook het drukste gebied in het Masai Mara Game Reserve, en dat maakt het soms voor de echte safariliefhebber wat minder aantrekkelijk.

Net buiten het Masai Mara Game Reserve liggen een aantal privé wildreservaten, die elk hun eigen kleinschalige accommodatiemogelijkheden hebben. In deze Conserveries vindt u uiteraard wel veel meer privacy en rust. Maar voor het zien van de enorme kuddes gnoes en zebra’s - met in hun kielzog de leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s - moet u wel naar de Masai Mara.

Accommodaties in het Sekenani gebied

Masai Mara Sopa Lodge | Impala Tours

Masai Mara Sopa Lodge (MC+)

De Masai Mara Sopa Lodge ligt in de Oloolaimutia vallei, net buiten het Masai Mara Game Reserve. Alle gebouwen volgen het ontwerp van traditionele Afrikaanse ronde huizen met kegelvormige daken. Het personeel van de lodge is uiterst vriendelijk en service gericht.