Mara Triangle

De Mara Triangle is het gedeelte van het Masai Mara Game Reserve, dat ligt ten westen van de Mara River en ten oosten van de Esoit Oloololo (Siria) Escarpment. In het zuiden grenst het aan de grens met Tanzania en het Serengeti National Park. De Mara Triangle heeft een apart parkbestuur en heeft een eigen park vergoedingen. Omdat het slechts met twee bruggen over de Mara River verbonden is met de rest van het Masai Mara Game Reserve, ligt het relatief geïsoleerd ten opzichte van de rest van het park. De Mara Triangle vormt één van de beste gebieden voor beroemde River Crossings, vooral vanaf half juni tot half augustus.

De beste accommodaties in de Mara Triangle zijn de handvol mobiele kampen die hier worden opgebouwd tijdens het migratie seizoen, zoals het Maji ya Ngede Camp (dat één van onze favorieten is). De enige permanente lodge is de grote en commerciële, maar zeer goed gelegen, Mara Serena Lodge. Alle andere lodges, waaronder Kichwa Tembo, Bateleur Camp, Olonana Camp en Kilima Camp, hebben het aanzienlijke nadeel dat deze zich in het drukke gebied buiten de noordwestelijke Oloololo Gate bevinden.

Accommodaties rondom de Mara Triangle

Kilima Camp | Impala Tours

Kilima Camp (FC)

Kilima Camp is gelegen in een privé concessie vlakbij de Oloololo Gate. Vanaf 1800m hoogte biedt dit kamp een fantastisch uitzicht op de Masai Mara vlaktes en de Mara rivier. Het duurzame, luxe kamp bestaat uit 15 ruime safaritenten.

Mara Serena Lodge | Impala Tours

Mara Serena Lodge (FC)

Mara Serena Safari Lodge nodigt u uit in een wereld waar geweldige bezienswaardigheden en ervaringen samengaan met een gracieuze service en vijfsterrenvoorzieningen. De lodge biedt bovendien een spectaculair uitzicht over de savanne.

Kichwa Tembo Tented Camp | Impala Tours

Kichwa Tembo Tented Camp (MC+)

Deze geliefde, luxe safari lodge heeft 40 `Hemingway-stijl´ safaritenten, die smaakvol zijn ingericht met Afrikaanse meubels en kunstvoorwerpen. De lodge heeft een spectaculair uitzicht over de open vlaktes van het Masai Mara GR met zijn vele wilde dieren.