Lemek Conservancy

De prive-concessie gebieden die ten noorden van het Masai Mara Game Reserve liggen, kennen niet alleen veel lagere bezoekersaantallen, maar hier kunt u ook deelnemen aan wandelsafari’s, nachtsafari’s en culturele interactie met de lokale Masai stammen.

Het Lemek Conservancy ligt aan de Mara River, noordelijk van Mara North Conservancy en zuidelijk van Ol Chorro Conservancy. Lemek biedt een essentiële maar ook kwetsbare buffer tussen de beschermde natuurgebieden en het dichtbevolkte land in het noorden en westen van deze regio. Het hele gebied tot aan Elonkishu Conservancy behoort tot het Greater Masai Mara Ecosystem, waar wilde dieren vrijelijk - zonder barrières zoals hekken - kunnen rondtrekken.

Het is zo dat hoe noordelijker u gaat langs de Mara River, hoe heuvelachtiger en dichter begroeid het landschap wordt - waardoor het spotten van wild soms lastig is. Er zijn in de Lemek Conservancy drie safarikampen, maar vanwege de noordelijke ligging is het autoverkeer en het bezoekersaantal hier toch redelijk laag.

Lemek Conservancy is één van onze minst favoriete gebieden, vooral als gevolg van de minder aantrekkelijke lodges en safarikampen hier. De beperkte faciliteiten, de matige service en gebrekkige infrastructuur hebben effect op uw safaribeleving en de atmosfeer.

Accommodaties in het Lemek Conservancy