Mara Northeast PC

De prive-concessie gebieden die ten noorden van het Masai Mara Game Reserve liggen, kennen niet alleen veel lagere bezoekersaantallen, maar hier kunt u ook deelnemen aan wandelsafari’s, nachtsafari’s en culturele interactie met de lokale Masai stammen.

Het Mara Northeast is een gebied dat nog niet duidelijk is gedefinieerd als een Conservancy, wat betekent dat het iets van een lappendeken van kleine prive safari gebieden, dorpen en pastoraal land is gebleven. Het landschap oogt hier minder open dan in andere delen van de Masai Mara, met vooral in de oostelijke heuvels Leleshwa struiken en acacia bossen. Game-viewing is over het algemeen hier minder betrouwbaar als in de meer open grasvlaktes in het zuiden en westen.

Het voordeel van dit gebied is de afgelegen ligging, het enige safari verkeer is over het algemeen afkomstig van de twee kleine lodges. We adviseren u een bezoek aan dit gebied te combineren met een andere locatie meer in het westen van de Masai Mara, zoals in de Mara Confluence, Mara North of Mara Olare Orok.