Mara Naboisho PC

De prive-concessiegebieden die ten noorden van het Masai Mara Game Reserve liggen hebben niet alleen een veel lager bezoekersaantal, maar hier zijn ook wandelsafari’s en nachtsafari’s mogelijk (dat niet mogelijk is in het Masai Mara Game Reserve zelf). Ook Off-road rijden is hier toegestaan ​​, waardoor het veel makkelijker om wild waar te nemen - ook als de condities niet ideaal zijn.

Mara Naboisho is een groot gebied boven het centrale deel van het Masai Mara Game Reserve. Het landschap is grotendeels open grasland en begroeide heuvels, onderbroken door ondiepe beboste valleien. Er leven in dit gebied ten minste twee leeuwenfamilies, maar liefst een dozijn luipaarden en ook regelmatig worden cheeta’s waargenomen. Ook leven er - naast het vele kleinwild - veel olifanten in het gebied.

Alle safarikampen in de Mara Naboisho zijn klein en intiem, maar hebben een zeer uiteenlopende kwaliteit en prijs. Voor een optimale Masai Mara ervaring kan een verblijf in dit gebied het beste worden gecombineerd met een verblijf in een safarikamp in het Masai Mara Game reserve zelf, om de enorme kuddes te kunnen zien. Veruit de beste optie is het uitstekende Rekero Naboisho Camp, dat niet alleen het meest comfortabele safarikamp in dit gebied is, maar ook bekend staat om z’n bijzondere wandelsafari’s.

Accommodaties in het Mara Naboisho PC