Governors Area

Mara Governors is een onderdeel van het Masai Mara Game Reserve dat ligt aan de noordgrens van het park en op de oostelijke oever van de bovenloop van de Mara River. Het ligt ten oosten van de Mara Triangle, ten noorden van de Mara Confluence en ten westen van de Talek River. Het gebied bestaat uit het typisch Afrikaanse steppelandschap, afgewisseld door rivieren, bossen en wetlands. Het gebied is bekend vanwege de vele documentaires en films die hier zijn opgenomen, zoals de BBC Big Cat Diary.

Hoewel het gebied ook toegankelijk is voor voertuigen lodges en safarikampen buiten dit gebied, slagen de vier safarikampen van Governors Safaris - die hier langs de Mara rivier liggen - er aardig in om het gebied grotendeels voor zichzelf te houden. Governors Safaris is één van de oudste en meest gerenommeerde safaribedrijven in de Masai Mara. In tegenstelling tot hun reputatie, zijn de safarikampen relatief groot en eenvoudig voor de moderne normen. Maar de uitstekende service en het uitbundige wildleven rond de safarikampen maken dit een bijzondere safariervaring. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar Little Governors Camp, dat in een schitterende omgeving ligt (bij een lagune in de rivier waar veelde dieren op af komen).

Accommodaties in het Governors gebied

Governors` Camp | Impala Tours

Governors` Camp (MC+)

Aan de oevers van de Mara rivier, wiens water wemelt van de vogels, nijlpaarden en krokodillen, ligt Governors’ Camp. Dit luxe tentenkamp bestaat uit 36 ruime safaritenten. Het kamp wordt s 'avonds sfeervol en romantisch verlicht door gaslampen en kaarsjes.

Governors` Il Moran Camp | Impala Tours

Governors` Il Moran Camp (FC)

Dit kleine en intieme tentenkamp is voor degenen die net dat extra beetje luxe willen. De trots van het kamp is een "sunken" vuurplaats die 's avonds wordt verlicht, de perfecte plek om achterover te leunen met een cocktail naar keuze.

Governors` Private Camp | Impala Tours

Governors` Private Camp (FC)

Dit tentenkamp kan alleen geboekt worden door één groep of familie, zodat het geheel privé blijft. Private Camp bestaat uit 8 luxe, ruime tenten met uitzicht op de wildrijke rivier. Persoonlijke aandacht is het kenmerk van een verblijf hier.

Little Governors Tented Camp | Impala Tours

Little Governors` Tented Camp (FC)

Dit intieme tentenkamp ligt rond een grote waterpoel die wemelt van leven. Ontbijt en lunch worden geserveerd in de open lucht, terwijl een familie van wrattenzwijnen regelmatig tussen de tafels dwaalt. Olifanten komen ook vaak op bezoek.