Governors` Private Camp (FC)

Het Governors’ Private Camp ligt in het Masai Mara Game Reserve, in een bosrijk deel van het park aan de Mara rivier die veel wild en vogels aantrekt. Ongeveer honderd jaar geleden was deze locatie speciaal bestemd voor de gouverneur van Kenia en zijn Koninklijke gasten. Tegenwoordig liggen hier de 4 moderne, luxe tentenkampen van Governors’, die alle een koloniale sfeer ademen. De andere 3 Governors’ Camps zijn The Governors’ Main Camp, Little Governors’ Camp en Governors’ Il Moran Camp. Vanuit Governors’ kunt u de wilde dieren zien die bij de rivier komen drinken; kortom, een toplocatie... Op korte afstand van de safarikampen ligt het vertrekpunt van de ballonsafari (welke u het beste vooraf kunt reserveren). Er is geen elektriciteit in het safarikamp beschikbaar, dus in de avond wordt het geheel sfeervol en romantisch verlicht door gaslampen en kaarsjes. Hierdoor ademt het de sfeer uit van een jachtkamp van weleer, waar olifanten doorheen lopen en nijlpaarden ’s nachts komen grazen.

Adres

C14, Keekorok, Masai Mara National Reserve, Kenia

Accommodatie

Governors’ Private Camp is het juweel van de Governors’ Camps. Het kan alleen geboekt worden voor één groep of familie zodat het geheel privé blijft (minimaal 4 en maximaal 16 personen en voor minimaal 3 nachten). De 8 luxe, ruime tenten hebben allemaal een ensuite badkamer met een ’bucket shower’ en een privé veranda. Alle tenten zijn voorzien van een eigen veranda met authentiek meubilair. Vanuit uw tent heeft u een mooi uitzicht op de rivier, waar mogelijk de krokodillen en nijlpaarden door de rivier waden. Er is geen elektriciteit in de tenten maar ’s avonds is er voldoende licht van de parafine- en gaslampen, wat voor een bijzondere sfeer zorgt. In de ochtend worden gasten gewekt met een koffie en thee, ondertussen worden de broodjes vers gebakken en het ontbijt voorbereid. ’s Avonds worden de tenten geheel in stijl verlicht met gaslantaarns en kaarsen, wat bijdraagt aan een unieke Afrikaanse ambiance.

Faciliteiten

Het restaurant en de bar zijn ondergebracht in een tent met zicht over de rivier. Ontbijt en Lunch worden geserveerd in buffet vorm op een schaduwrijke plek aan de oever "alfresco". Het diner wordt geserveerd als 4-gangen menu bij kaarslicht in de mess tent waar ook een traditioneel Afrikaans kampvuur brandt en bij zonsondergang heerlijk kan genieten onder een sterrenhemel, met op de achtergronden de herkenbare bush geluiden. De maaltijden zijn uitstekend en het serviceniveau is erg hoog. U kunt dineren in de eetruimte of buiten rond het kampvuur. Eventueel kan een bush barbecue of picknick worden verzorgd. Het wassen van kleding is bij de prijs inbegrepen. Elektriciteit voorziening is aanwezig bij de receptie.

Activiteiten

Het Governors’ Private Camp biedt enorm veel activiteiten aan. De Masai Mara is het ook waard om ontdekt te worden, en dit kan op verschillende manieren. Jeepsafari’s of een wandeling, maar ook vanuit hoog in de lucht! Een ballonvaart is de uitgelezen manier om de Masai Mara in perspectief te zien. Ontmoet de lokale bevolking tijdens een bezoekje aan een school en laat uw kinderen kennis maken met de lokale kids die hier met veel enthousiasme naar school gaan. Een dagtrip naar Lake Victoria behoort ook tot de mogelijkheden, hier kunt u perfect vogels spotten of een ontspannende boottocht maken. Op korte afstand van de safarikampen ligt het vertrekpunt van de ballonsafari (welke u het beste vooraf kunt reserveren).