Little Governors` Tented Camp (FC)

Het Little Governors’ Camp ligt in het Masai Mara Game Reserve, in een bosrijk deel van het park aan de Mara rivier die veel wild en vogels aantrekt. Ongeveer honderd jaar geleden was deze locatie speciaal bestemd voor de gouverneur van Kenia en zijn Koninklijke gasten. Tegenwoordig liggen hier de 4 moderne, luxe tentenkampen van Governors’, die alle een koloniale sfeer ademen. De andere 3 Governors’ Camps zijn The Main Camp, Governors’ Il Moran Camp en Governors’ Private Camp. Om het Little Governors’ Camp te bereiken steekt u eerst de Mara rivier over in een bootje, waarna een korte wandeling volgt met een bewapende gids. Klanten die hier verblijven met een fly-in safari arrangement, arriveren op de nabij gelegen Musiara airstrip.

Adres

C14 Keekorok, Masai Mara National Reserve, Kenia

Little Governers Camp is kenmerkend voor het echte "Out of Africa" gevoel van op safari zijn. De luxe tenten staan onder grote bomen aan een groot drinkwaterplaats voor het wild in de buurt van de Mara rivier. De ligging van het kamp is zodanig uitgekozen, dat gasten hier in alle rust en ongestoord kunnen genieten van het wild leven. Het kamp wordt bewaakt door lokale Masai krijgers en kent geen hekken waardoor het wild vrij door het kamp kan bewegen waaronder een familie wrattenzwijnen die hier kind aan huis zijn, gasten moeten soms wijken voor een groep olifanten die vaak in de middag voorbij trekken.

Er is geen elektriciteit in het safarikamp beschikbaar, dus in de avond wordt het geheel sfeervol en romantisch verlicht door gaslampen en kaarsjes. Hierdoor ademt het de sfeer uit van een jachtkamp van weleer, waar olifanten doorheen lopen en nijlpaarden ’s nachts komen grazen. Little Governors’ staat bekend om zijn intieme sfeer.

Accommodatie

Little Governors’ Camp bestaat uit 17 ruime safaritenten met ensuite faciliteiten, zoals een toilet, bidet en een douche met warm en koud stromend water. Voor uw tent heeft u een grote veranda met comfortabele stoelen, waar u heerlijk kunt relaxen en genieten van het wild bij de waterpoel.

De tenten hebben een comfortabele inrichting, waarbij zoveel mogelijk natuurlijke materialen zijn verwerkt. Koffie- en thee worden in de ochtend bij de tent geserveerd en verdere roomservice is op verzoek. ’s Avonds worden de tenten geheel in stijl verlicht met gaslantaarns en kaarsen, wat bijdraagt aan een unieke Afrikaanse ambiance.

Faciliteiten

Het restaurant vormt het hart van Little Governor’s Camp. Hier ontbijt, luncht en dineert u. Hier kunt u ’s avonds genieten van het kampvuur of een drankje in de bar. Het restaurant biedt uitzicht over de Mara Rivier en de open velden, spectaculair! In het restaurant wordt er gedineerd bij kaarslicht. De maaltijden zijn uitstekend en het serviceniveau is erg hoog. U kunt dineren in de eetruimte of buiten rond het kampvuur. Eventueel kan een bush barbecue of picknick worden verzorgd. Het wassen van kleding is bij de prijs inbegrepen. Elektriciteit voorziening is aanwezig bij de receptie.

Activiteiten

Little Governors’ Camp biedt enorm veel activiteiten aan. De Masai Mara is het ook waard om ontdekt te worden, en dit kan op verschillende manieren. Jeepsafari’s of een wandeling, maar ook vanuit hoog in de lucht! Een ballonvaart is de uitgelezen manier om de Masai Mara in perspectief te zien. Ontmoet de lokale bevolking tijdens een bezoekje aan een school en laat uw kinderen kennis maken met de lokale kids die hier met veel enthousiasme naar school gaan. Een dagtrip naar Lake Victoria behoort ook tot de mogelijkheden, hier kunt u perfect vogels spotten of een ontspannende boottocht maken. Op korte afstand van de safarikampen ligt het vertrekpunt van de ballonsafari (welke u het beste vooraf kunt reserveren).