Governors` Camp (MC+)

Het Governors’ Camp ligt in het Masai Mara Game Reserve, in een bosrijk deel van het park aan de Mara rivier die veel wild en vogels aantrekt. Ongeveer honderd jaar geleden was deze locatie speciaal bestemd voor de gouverneur van Kenia en zijn Koninklijke gasten. Tegenwoordig liggen hier de 4 moderne, luxe tentenkampen van Governors’, die alle een koloniale sfeer ademen. De andere 3 Governors’ Camps zijn Little Governors’ Camp, Governors’ Il Moran Camp en Governors’ Private Camp. Vanuit Governors’ kunt u de wilde dieren zien die bij de rivier komen drinken; kortom, een toplocatie. Op korte afstand van de safarikampen ligt het vertrekpunt van de ballonsafari (welke u het beste vooraf kunt reserveren). Er is geen elektriciteit in het safarikamp beschikbaar, dus in de avond wordt het geheel sfeervol en romantisch verlicht door gaslampen en kaarsjes. Hierdoor ademt het de sfeer uit van een jachtkamp van weleer, waar olifanten doorheen lopen en nijlpaarden ’s nachts komen grazen.

Adres

C14, Keekorok, Masai Mara National Reserve, Kenia

Accommodatie

Governors’ Camp bestaat uit 36 ruime safaritenten met ensuite faciliteiten, zoals een toilet en een douche met warm en koud stromend water. De tenten hebben een comfortabele inrichting, waarbij zoveel mogelijk natuurlijke materialen zijn verwerkt. ’s Morgens wordt u wakker met een kopje koffie, terwijl u vanaf uw enorme veranda geniet van het uitzicht. Verlichting van de tenten zijn op gas en petroleum, elektriciteit voorziening is aanwezig bij de receptie.

Faciliteiten

Het restaurant vormt het hart van Governors’ Main Camp. Hier ontbijt, luncht en dineert u. Hier kunt u ’s avonds genieten van het kampvuur of een drankje in de bar. Het restaurant biedt uitzicht over de Mara Rivier en de open velden, spectaculair! In het restaurant wordt er gedineerd bij kaarslicht. De maaltijden zijn uitstekend en het serviceniveau is erg hoog. U kunt dineren in de eetruimte of buiten rond het kampvuur. Eventueel kan een bush barbecue of picknick worden verzorgd. Het wassen van kleding is bij de prijs inbegrepen. Elektriciteit voorziening is aanwezig bij de receptie.

Activiteiten

Governors Camp biedt enorm veel activiteiten aan. De Masai Mara is het ook waard om ontdekt te worden, en dit kan op verschillende manieren. Jeepsafari’s of een wandeling, maar ook vanuit hoog in de lucht! Een ballonvaart is de uitgelezen manier om de Masai Mara in perspectief te zien. Ontmoet de lokale bevolking tijdens een bezoekje aan een school en laat uw kinderen kennis maken met de lokale kids die hier met veel enthousiasme naar school gaan. Een dagtrip naar Lake Victoria behoort ook tot de mogelijkheden, hier kunt u perfect vogels spotten of een ontspannende boottocht maken.