Mara Explorer Camp (MC+)

Mara Explorer Camp ligt in het centrum van het Masai Mara Game Reserve, ideaal dus om dit natuurreservaat te verkennen. Het safarikamp ligt in een bocht van de Talek rivier, in een gebied met bomen dat voor schaduw zorgt en veel dieren aantrekt. De afstand van Nairobi naar het safarikamp is ongeveer 300 km (ruim 5 uur rijden). U kunt het safarikamp echter sneller en makkelijker bereiken per vliegtuig, er zijn dagelijkse vluchten vanuit Nairobi, Nanyuki en Samburu naar de nabij gelegen Ol-Kiombo airstrip. Het Mara Explorer Camp ligt op een toplocatie, als het aankomt op uitzicht op de spectaculaire wildebeest migratie ("the Great Migration").

Adres

C14 Keekorok - Talek River in the middle Masai Mara National Reserve, Kenia

Accommodatie

Het Mara Explorer Camp beschikt over 10 ruime safaritenten, die allemaal een prachtig uitzicht hebben op de rivier. Elke avond wordt de rivieroever bezocht door vele dieren, zoals olifanten, nijlpaarden, krokodillen en allerlei gazellen en bokken. Het is niet ongewoon om af en toe een krokodil te zien zonnen op de zandstranden aan de oevers van de rivier.

De safaritenten zijn speciaal voor het safarikamp ontworpen, zodanig dat u ’s nachts heerlijk kunt genieten van de sterrenhemel (indien het weer het toelaat). De "Explorer" tenten zijn fraai gedecoreerd met tapijten, oude houten kisten, koffers tin en historische prenten. Voorts bestaat de inrichting uit hand gesneden mahoniehouten meubels, waaronder ruime comfortabele bedden, een bureau en voldoende kastruimte. De individuele badkamers zijn voorzien warme douche, wastafel en toilet met stromend water, alsmede een aangenaam buitenbad. In de safaritent treft u "amenities" aan, zoals handzeep, douchezeep, shampoo, bodylotion, alsmede mineraalwater en insectenwerende middelen.

Faciliteiten

Het centrale deel van het safarikamp wordt gevormd door de "mess" tent, welke uitzicht biedt over de rivier. Maaltijden kunnen ook worden genoten op de prive-veranda van uw eigen safaritent of bij een van de speciaal geselecteerde ’bush sites’ in de buurt van kamp.

Ook de bar biedt een prachtig uitzicht over de rivier. In de lounge met chaise lounges of op één van de vele terrassen vindt u een rustige plek voor het lezen van een goed boek. Het Mara Explorer Camp biedt bij de receptie kluisjes aan voor uw waardevolle spullen, was-en strijkservice, 24-uurs persoonlijke butler service en ’s Ochtends en ’s avonds is er 240V elektriciteit van generatoren. Bij de receptie is er telefoon en internet verbinding beschikbaar.

Activiteiten

Het Mara Explorer Camp biedt eigen "game drives" aan met professionele safarigidsen door het Masai Mara Game Reserve. Maar u kunt ook wandelsafari’s maken in het Masai Mara Conservation Area, een bezoek brengen aan één van de Masai gemeenschappen in de buurt van het safarikamp, ballonvaren, een visexcursie maken op Lake Victoria (= volle dagexcursie).

U kunt gebruik maken van het zwembad van het zuster safarikamp - Mara Intrepids CampM. In de "Mess" tent is een bibliotheek beschikbaar, waar u ook gezelschapsspelen en speelkaarten kunt vinden. Kinderen zijn welkom vanaf 12 jaar.