Mara Simba Lodge (MC+)

De Mara Simba Lodge heeft een centrale locatie in het Masai Mara Game Reserve, direct aan de oever van de Talek rivier (een zijrivier van de Mara rivier). De lodge is omgeven door een tropische tuin met veel inheemse bomen, waardoor het karakter van een wildernis Lodge bewaard is gebleven. De lodge biedt uitzicht over de savanne van de Masai Mara. Ofschoon de lodge zich bijna een kilometer uitstrekt langs de rivier, zijn de rivieroevers ongerept gebleven. De lodge is ontworpen met de nadruk op exclusiviteit en comfort. Het werd ontworpen en ingericht in de traditionele Masai stijl. Brede, goed verlichte paden verbinden de openbare ruimtes en kamers. De ervaring leert dat een bezoek aan de Masai Mara voor veel safari liefhebbers een "once-in-a-lifetime" droom is. De Masai Mara vormt het leefgebied van de Big 5, die hier in grote getale voorkomt. Maar tijdens de maanden juli tot november kunt u hier getuige zijn van één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen op aarde. Zover het oog kan zien strekt zich over de Mara vlakte een krioelende massa van zebra’s, gnoes, en topi uit - gevolgd door aaseters als de leeuw, hyena, cheeta en het luipaard. Het natuurverschijnsel staat ook wel bekend als de "Great Migration". Er wordt geschat dat meer dan twee miljoen dieren deel te nemen aan de reis vanuit de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara.

Adres

C14, Keekorok / Talek River, Masai Mara National Reserve, Kenia

Accommodatie

De lodge - deels opgetrokken uit steen en hout - bestaat uit 6 gebouwen van twee verdiepingen met elk 14 kamers. Twee kamers op de bovenverdieping zijn ingericht voor families met kinderen en onderling verbonden met tussendeuren, waarbij zich vier kamers op de begane grond bevinden. De kamers hebben allen een en-suite douche en toilet en zijn comfortabel ingericht met een eigen veranda met vrij uitzicht op de Masai Mara en de lager gelegen Talek rivier.

Faciliteiten

Het hoofdgebouw is gebouwd op palen en voorzien van een makuti grasdak is stervorm. Een grote veranda biedt uitzicht op de Masai Mara en doet dienst als lounge en restaurant.

De tuin bestaat uit inheemse boomsoorten waar veel vogels en vlinders door worden aangetrokken. In de tuin ligt een groot verwarmd zwembad met ligstoelen voor gasten die verkoeling willen zoeken tijdens de warme dagen in de Masai Mara.

Onderdeel van een bezoek aan de Mara Simba Lodge is het genieten van de culinaire kunsten van onze chef-koks. Het menu bestaat uit een breed scala van heerlijke specialiteiten. De Mara Simba Lodge gelooft dat de maaltijden niet alleen uw honger dienen te stillen, maar deze moeten ook een spannende en onvergetelijke gebeurtenis vormen waarbij uw zintuigen worden verleid.

Activiteiten

De Mara Simba Lodge biedt uiteraard ’s ochtends en ’s avonds "game drives" aan door het park. Maar daarnaast behoren ballonsafari’s en wandelsafari’s ook tot de mogelijkheden. Er kan een Bush Diner, Black Tie Diner en een Bush ontbijt worden georganiseerd, waarbij butlers en een chef met u meereizen naar een locatie in het park voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Sundowners zijn een standaard onderdeel van de avond safari’s.